Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Merkezimizde Analiz Tekniklerine Giriş Eğitimi Verilecektir.

AMAÇ: Merkez Laboratuvar bünyesinde bulunan ve malzemelerin karakterizasyonu için kullanılan 4 ana tekniğin teorik ve uygulamalı eğitimini kapsamaktadır.

BAŞVURU KOŞULLARI: Karakterizasyon teknikleri ile ilgilenen ve üniversitemizin lisans/lisanüstü programlarında öğrenci olarak bulunanlar eğitime katılabilirler. Eğitime katılmak için başvuru formunu doldurup Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. adresine göndermeniz gereklidir. Başvuru formu web sayfamızda yer almaktadır. Kontenjan 15 kişi ile sınırlı olup eğitim ücretsizdir.

SON BAŞVURU TARIHI: 15.03.2022

(Başvurularını yapıp, mazeretlerinden dolayı eğitime katılamayacak olanlar en geç 18.03.2022 tarihine kadar 0366 280 1317 numaralı telefondan ulaşarak durumlarını bildirmeleri gerekmektedir.)

SÜRE: 24 ders saati (12 saat teorik + 12 saat uygulama)

EĞİTİM DİLİ: Eğitim dili ve eğitim dokümanları Türkçe’ dir.

BELGELENDİRME: Programa tam katılım sağlayanlara Katılım Belgesi verilecektir.

EĞİTMENLER
• Öğr. Gör. Dr. F. Işıl KESBİÇ
• Öğr. Gör. Dr. Şeydanur KAYA
• Öğr. Gör. Merve ZURNACI
• Öğr. Gör. Dr. Cahit ÖREK
KONU BAŞLIKLARI
Aşağıda listelenen 4 farklı cihazın temel prensiplerinin anlatılması, cihazlarda uygulamalı eğitim verilmesi ve analiz sonuçlarının yorumlanması.
HPLC (Yüksek Performanslı Sıvı Kromatografisi) (21.03.2022)
ICP-OES (Endüktif Eşleşmiş Plazma Optik Emisyon Spektrometresi (28.03.2022)
SEM (Taramalı Elektron Mikroskobu) (31.03.2022)
TGA-DTA (Termogravimetrik Analiz ve Diferansiyel Termal Analiz Sistemi) (01.04.2022)