Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

AZOT PROTEİN TAYİN CİHAZI



Image

Marka: Kjeldahl

Model: Buchi-K-355

Azot Protein Tayin Cihazı; gıda ürünleri, hayvan yemi üretimi ve çevresel analizlerde kalite kontrol kısmında birçok alanda kullanılmaktadır. Öncelikle numuneler Infrared 6'lı Yakma Sistemi (BUCHI K-425) ile sıcaklık kontrollü olarak yakılmaktadır. Azot protein tayin cihazı çalışma prensibi olarak Kjeldahl metodunu kullanır. Kjeldahl metodu; Azot tespiti için kullanılan standart bir metottur. Öncelikle numunenin katalizör yardımıyla sülfirik asit içinde özümsenmesiyle azot amonyağa dönüştürülür. Elde edilen amonyak yakalama solüsyonu içine damıtılır ve standart bir çözelti titrasyonu ile amonyak miktarı tespit edilir.

Sorumlu Personel



Öğr. Gör. Dr. Metin Dağdeviren
Öğr. Gör. Dr. Metin Dağdeviren


Biyolog Pınar Baloğlu
Biyolog Pınar Baloğlu