Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Merkezimizde Analiz Tekniklerine Giriş Eğitimi Tamamlandı.

Laboratuvarımız bünyesinde bulunan ve malzemelerin karakterizasyonu için kullanılan 4 ana tekniğin teorik ve uygulamalı eğitimi 21.03-01.04.2022 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Eğitime üniversitemizin lisans/lisansüstü programlarındaki öğrenciler katıldı. Eğitime katılan öğrenciler Yüksek Performanslı Sıvı Kromatografisi (HPLC), Endüktif Eşleşmiş Plazma Optik Emisyon Spektrometresi (ICP-OES),Taramalı Elektron Mikroskobu (SEM) ve Termogravimetrik Analiz ve Diferansiyel Termal Analiz Sistemi (TGA-DTA) Cihazlarının öncelikle temel prensiplerini öğrendiler. İki oturum şeklinde düzenlenen eğitimde farklı araştırma alanlarına hitap eden cihazlar ile ilgili teorik ve uygulamalı eğitim aldılar. Ayrıca, analiz süreçleri ve analiz sonuçlarının yorumlanması ile ilgili deneyim kazandılar.

Toplam 4 gün süren eğitim, öğrenciler tarafından yoğun ilgi ve merak uyandırdı. Öğrencilerin akıllarındaki sorulara yanıt bulduğu eğitimde, birçok konuda karşılıklı olarak tartışılarak gelecekteki proje çalışmaları için fikirler yürütüldü.